Вижте всички статии

Бижутата на 2013 или как да бъдем в крак с модата

Бижутата на 2013 или как да бъдем в крак с модата

Бижута 2013

След раздаването на Оскарите в САЩ, както и стартирането на Висшата мода при бижутата с началото на международните панаири, пред нас възникна въпроса „Кое бижу е хит и какви са тенденциите в бижутерията през 2013 г.?“

Отговорът, обаче, се оказа по-труден от очакваното! 2013-та е истинско предизвикателство за бижутата.

Цветни скъпоценни камъни

Докато световноизвестните актриси, които видяхме на връчването на Оскарите определиха модата на бижутата като бляскава и едноцветна, залагайки на бижута от бяло злато и диаманти, то много от големите дизайнери дадоха път на цветните камъни …и то многоцветните!

Аметистът е ключов в повечето ювелирни произведения, както и седефът, който е символ на женското начало и подчертава красотата и нежността на притежателката си. Големите имена на модата обаче решиха 2013 г. да бъде по-ексцентрична и шарена, предлагайки бижутата си в цветовете на дъгата. Колекцията на Christian Dior например определено води в тази тенденция.

Големите бижута

Друг акцент при бижутата на 2013 г. е размерът. „Голямото е на мода“ – това е девизът на световния фешън тренд. Модните дизайнери не се поколебаха да представят на изложението в Милано новата визия на ювелирните произведения във възможно най-екстравагантен стил – пищни, ярки и в сложни форми.

Флорални елементи

На централно място в колекциите на много модни дизайнери са и флоралните елементи. В колекциите на Tiffany, Chanel, Christian Dior, Chopard, Gucci се подчертава присъствието на цветята, като тези мотиви се открояват най-интересно в колекцията Limelight Garden Party на Piaget, където диаманти, смарагди и сапфири цъфтят като цветя.

Годината на змията

И не на последно място – змиите! С настъпването на Годината на Змията изпълзяха на подиума и много бижута във формата на влечугото.

Най-хубавото в новия стил на бижутата е, че могат да се съчетават както с едноцветни дрехи, където да бъде подчертана нестандартната им визия, така и в съчетание с много цветни дрехи, където да преливат сред цветовете на дрехата.

Това се очертава в бижутерията за тази година, а всички дизайнери вече обръщат погледи и към 2014 г. с нови и все по-модернистични идеи.

Какво ли ни очаква, остава да видим!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари